Delkursuslederne refererer til hovedkursuslederen.
Samarbejdspartnere: Hovedkursusleder, DSOG’s undervisningsudvalg, delkursusleder på samme kursus samt andre delkursusledere og undervisere.
Ansvarsområde: Planlægning, afvikling og evaluering af det specialespecifikke teoretiske kursus ”Føtalmedicin”. Løbende justering af kurset i forhold til indhold, metode og pædagogik.
I målbeskrivelsen står følgende om det teoretiske kursus i føtalmedicin:
”Mål: At bibringe den uddannelsessøgende læge grundlæggende viden om den prænatale screening, rådgivning og diagnostiks muligheder og begrænsninger - herunder etiske problemstillinger og genetisk rådgivning; at give en grundlæggende viden om de basale ultralydsprincipper og brug af ultralydsapparater; kendskab til principperne i brugen af ultralydsdiagnostik til identifikation og monitorering af syge fostre - herunder intrauterin væksthæmning, misdannelser, infektioner, rhesusscreening samt behandling af disse tilstande - herunder også de etiske overvejelser; kendskab til særlige ultralydsvejledte behandlinger ved patologiske tilstande hos fostre. Varighed: 4 dage – 24 forelæsningstimer + introduktion og praktiske øvelser Form: Eksternat Forberedelse: Gennemlæsning af udsendt kursusmateriale samt besvarelse af quiz (præ-test). Undervisningsform: Forelæsninger, praktiske øvelser, gruppearbejde, diskussioner og videodemonstrationer Indplacering i uddannelsesforløbet: indenfor de første 12 måneder. Krav til godkendelse: Aktiv deltagelse i kurset, tilstedeværelse > 90 % af kursustiden.”
Arbejdsopgaver: Delkursuslederne har ansvar for det endelige kursusprogram og står for den praktiske afvikling af de enkelte kurser mht. lokaler, forplejning, undervisere, invitation af kursisterne, udsendelse af kursusmateriale og evaluering af kurset. Delkursuslederne har endvidere ansvar for, at kursusbudgettet overholdes, og at der aflægges regnskab.
Kompetencer: Speciallæge i gynækologi/obstetrik. Interesse for og dokumenteret erfaring med føtalmedicin. Erfaring med undervisning og formidling kombineret med et godt kendskab til målbeskrivelsen og organisatoriske evner. Der tilstræbes delkursusledere fra forskellige regioner.
Start: Første kursus som delkursusleder er oktober 2023, men da begge de nuværende delkursusledere afgår samtidig efter årets kursus i oktober, kan det være en fordel at deltage i årets kursus til inspiration og observation.
For spørgsmål kontakt: Charlotte Ekelund (charlotte.ekelund@gmail.com) eller Puk Sandager (puk@dadlnet.dk), som er de nuværende delkursusledere, eller
Hovedkursusleder Marie Søgaard (mariesoegaard@dadlnet.dk), eller
Formand for Undervisningsudvalget (UU) Anne Gamst (ANGCRI@rm.dk)
I den motiverede ansøgning vil vi – udover din motivation for at søge stillingen – også gerne høre lidt om, hvad du mener at kunne tilføre kurset.
Motiveret ansøgning inkl. CV mailes til: formand for UU Anne Gamst (ANGCRI@rm.dk)
Ansøgningsfrist: 10. juni 2022