Der indkaldes til ordinær generalforsamling i Danske Fødsels- og Kvindelægers Organisation.

Der indkaldes til ordinær generalforsamling i Danske Fødsels- og Kvindelægers Organisation.
Generalforsamlingen finder sted: D. 11 januar 2025 kl 9.00-10.00
Sted: Marienlyst Strandhotel, Ndr. Strandvej 2, 3000 Helsingør

Forslag fra medlemmerne, som ønskes optaget på den ordinære generalforsamlings dagsorden, skal være bestyrelsen i hænde senest 2 uger før generalforsamlingen.

Endelig dagsorden med evt. indkomne forslag vil blive offentliggjort på DFKO`s hjemmeside www.dfko.dk  1 uge før generalforsamlingen.

Indkaldelse til generalforsamling skal foreligge på Lægeforeningens hjemmeside 4 uger før.

Foreløbig dagsorden generalforsamling

Læs mere

Nye delkursusledere til U-kursus i Benign Gynækologi

Vi har ansat Charlotte Møller og Eva Dreisler som nye delkursusledere på u-kurset Benign Gynækologi

Overlæge, phd Charlotte Møller er ansat i Benignt Team på AUH, hvor hun siden 2007 har fokuseret på fibromer og andre uterine sygdomme.

Eva Dreisler er overlæge ph.d. i Benignt Team, Afdeling for Gynækologi, Fertilitet og Fødsler, Righospitalet.

Charlotte og Eva kender hinanden fra samarbejdet i Styregruppen for Dansk Hysterektomi og Hysteroskopi Database, hvor de begge fortsat er aktive.

På vegne af undervisningsudvalget i DSOG, Lars Alling Møller

Læs mere

Stilling som dansk redaktør på Obstetrics and Gynecology - online textbook for medical students

Vil du være med til at gøre en forskel mht god uddannelse af medicinstuderende i gynækologi og obstetrik? Så er chancen her.

Stillingen som dansk redaktør på « Obstetrics and Gynecology - online textbook for medical students - sundhed.dk » er blevet ledig.

De hyggelige editorer (en fra her nordisk land) mødes virtuelt 3-4 gange om året (ca 1 time), og fysisk en dag om året (hvortil kommer rejsetid). Arbejdsbyrden er svingende men skønnes til et par timer om måneden. Det forventes, at du er lektor eller professor.

Du er velkommen til at kontakte Niels Uldbjerg (NFOGtextbook@NFOG.org) for at højre nærmere. Hvis relevant, kan vi herefter sammen sende indstilling til DSOGs bestyrelse.

Læs mere

Ny hjemmeside for obstetrisk guidelinearbejde

Styregruppen bag det obstetriske guidelinemøde lancerer nu en ny hjemmeside, der rummer information om guidelinearbejdet, diverse skabeloner, links samt program og præsentationer fra det årlige guidelinemøde.

Hvis du er nysgerrig på guidelinearbejdet med de obstetriske guidelines, kan du her søge information om guidelinekurser, guidelineopbygning og hvilke opgaver man har som tovholder, reviewer og ordstyrer. Færdige guidelines vil kun ligge på DSOG’s hjemmeside.

På hjemmesiden findes også praktiske oplysninger om tilmelding og ophold under mødet. Den nye hjemmeside kan findes på http://www.obstetriskguideline.dk/

Med venlig hilsen Obstetrisk Styregruppe

Læs mere

Obstetrisk Guidelinemøde (Sandbjerg) 2025 - tilmelding åben!

Afholdes torsdag 23. januar - lørdag 25. januar 2025 på Hotel Vejlefjord

Tilmelding og betaling sker via dette link: https://obstetriskguidelinemoede.nemtilmeld.dk/7/ hvor du også kan læse mere om arrangementet.

Pladser tildeles efter først-til-mølle-princip. Der kan købes billet til hele mødet eller enkelte dage.

Spørgsmål rettes til Organisationskomiteen på tilmelding.ogl@gmail.com.

Læs mere

Hormonspiral og risiko for brystkræft – udtalelse fra DSOG

Vi har i Dansk selskab for Obstetrik og Gynækologi med stor interesse læst den nylige artikel omkring sammenhængen mellem brugen af hormonspiral og udvikling af brystkræft.

Studiet, der er udgivet i det velansete amerikanske tidsskrift, JAMA, finder, at brug af hormonspiralen er forbundet med en 40% øget risiko for brystkræft (95% CI 1,2 – 1,6) i sammenligning med ikke-brugere. Det betyder, at for hver gang en kvinde uden hormonspiral får konstateret brystkræft, får 1,4 kvinde, der bruger hormonspiral, konstateret brystkræft.

Brug af enhver form for medicin er forbundet med fordele og ulemper. Det er vigtigt at nævne, at brug af hormonspiral er forbundet med en masse fordele, herunder en reduktion i blødningsmængden og menstruationssmerter, og at man ikke ser en øget risiko for venøse tromboembolier, som det ses ved brug af p-piller.

Læs mere