Ny delkursusleder på u-kurset Intrapartal Obstetrik

Vi har ansat Kamilla Kannegård Karlsen som ny delkursusleder på u-kurset Intrapartal Obstetrik. Kamilla Kannegård Karlsen er afdelingslæge i obstetrisk team på OUH, hvor Kamilla har arbejdet siden hun i januar 2021 blev færdig som speciallæge. Kamilla arbejder i det daglige med det subakutte og akutte arbejde i afdelingens akutmodtagelse og på fødegangen. Kamilla har stor undervisningserfaring blandt andet fra SDU med færdigheds- og simulationstræning i egen afdeling og via Simulationscentret på OUH. Derudover har Kamilla undervist på FYGO’s intrapartal obstetrik kursus de sidste par år.
Vi byder Kamilla velkommen som delkursusleder,

På vegne af undervisningsudvalget i DSOG, Lars Alling Møller

Læs mere

Nye hoveduddannelseslæger i Gynækologi & Obstetrik

Vi har pr. 1. oktober 2024 ansat 18 læger i en hoveduddannelsesstilling i Gynækologi & Obstetrik

DSOG ser frem til at få jer som engagerede kolleger. Held og lykke med jeres uddannelse!

Med venlig hilsen
Lise Lotte Torvin Andersen                                                                
Formand DSOG         

Lars Alling Møller 
Hovedkursusleder 

Læs mere

Delkursusledere til det specialespecifikke kursus Benign Gynækologi søges

Da Annette Settnes og Pernille Ravn efter mange års virke som delkursusledere for det specialespecifikke kursus Benign Gynækologi har valgt at stoppe, ansøger vi hermed om 2 nye delkursusledere.

Vi søger speciallæger i gynækologi/obstetrik, som har interesse for og dokumenteret erfaring med benign gynækologi. Desuden gerne erfaring med undervisning og formidling kombineret med et godt kendskab til målbeskrivelsen og organisatoriske evner. Der tilstræbes delkursusledere fra forskellige regioner.

Delkursuslederne har til opgave at planlægge, organisere og evaluere af kurset. Desuden løbende justering af kurset i forhold til indhold, metode og pædagogik.

I den motiverede ansøgning vil vi – udover din motivation for at søge stillingen – høre, hvad du mener at kunne tilføre kurset.

Motiveret ansøgning inkl. CV med reference til de 7 lægeroller mailes til formand for UU Anne Gamst (ANGCRI@rm.dk). Ansøgningsfrist: 1. august 2024

Læs mere

Gynækologisk Guidelinemøde d. 6. - 7. september 2024

Vi inviterer hermed til vores årlige gynækologiske guidelinemøde d. 6. - 7. september 2024, som traditionen tro, bliver afholdt på smukke Hindsgavl Slot. 

Vi vil blive opdateret på den seneste viden indenfor gynækologiske guidelines og drøfte diverse aspekter omkring disse, møde andre gynækolog-glade kollegaer, spise god mad og danse til den lyse morgen. Vi glæder os til at se jer!

For de hurtige er der early-bird pris ved tilmelding før d. 16. august kl. 23. I år er billetprisen differentieret i forhold til overnatning i delt dobbeltværelse eller enkeltværelse. Ved tilmelding skal det også angives om der ønskes ”to go” sandwich eller ej, dette for at reducere madspild.

Tilmelding foregår via Safeticket

Tilmeldingen lukker den 30/8 kl. 23. 

Læs mere

Gruppen for subspecialisering indenfor benign gynækologi søger 2 nye medlemmer. 

Gruppen for subspecialisering indenfor benign gynækologi søger 2 nye medlemmer. 

Vi tilstræber, at gruppen bliver bredt sammensat og opfordrer også yngre speciallæger til at søge.

Motiveret ansøgning inkl. CV  sendes til  Eva Dreisler, Rigshospitalet (eva.dreisler@regionh.dk) og Kresten R. Petersen,  Herlev-Gentofte Hospital (Kresten.rubeck.petersen@regionh.dk) ) senest d. 1. august 2024

Læs mere

Deputy Editor-in-Chief International Journal of Gynecology & Obstetrics (IJGO)

International Journal of Gynecology & Obstetrics (IJGO) – the official journal of FIGO – is a peer-reviewed scientific journal publishing articles on all aspects of obstetrics, gynecology, and related subjects, with emphasis on matters of worldwide interest.

FIGO wishes to appoint two additional Deputy Editors-in-Chief to join the IJGO Editorial Board in 2024 for a 2-year period (renewable for a further 2 years by mutual agreement).

Expressions of interest should be sent by 10 June 2024 by email to ijgo@figo.org. Shortlisted candidates will be invited for interview via Microsoft Teams in July 2024.

Læs mere

Gruppe A-streptokokinfektioner

Der var i slutningen af 2022 og frem til sommeren 2023 et højt niveau af infektioner med gruppe A streptokokker (GAS, Streptococcus pyogenes) i Danmark, EPI-NYT 3 og 4/7-2023. Den samme situation blev observeret i en række andre lande. Antallet af infektioner toppede i januar 2023 med en mindst 3 gange højere incidens af såvel GAS som invasive GAS sammenlignet med toppen i 2018/19, det vil sige i tiden før corona-nedlukningen.

Årsagen til stigningen i invasive GAS var dels en ny aggressiv variant, M1DK, og dels, i lighed med de aktuelle epidemier med mycoplasma pneumonia og kighoste, nedsat immunitet i befolkningen efter corona-nedlukningen.

For vores gynækologiske og obstetriske patienter gælder, at vi har set flere tilfælde af nekrotiserende fasciitis, samt sepsis og gruppe A streptokok toksisk shock syndrom.

I flere lande anbefales at isolere patienter mistænkt for GAS infektion i første døgn efter opstart af behandlingen, idet man har set tilfælde af nosokomiel smitte under indlæggelsen.

Rikke Bek Helmig, på vegne af DSOG,

Læs mere

Medlemmer søges til revision af afsnit om Referenceværdier ved brug af skalp laktat

Medlemmer søges til revision af afsnit om Referenceværdier ved brug af skalp laktat under guidelinen: Fosterovervågning under fødslen – Metoder.

Tilmelding til tovholdere senest 3.5.2024: Karen Wøjdemann karen.reinhold.woejdemann@regionh.dk & Nana Wiberg nwb@regionsjaelland.dk

Tovholdere sender besked til ansøgere om man har fået plads i gruppen snarest muligt efter tilmeldingsfrist.

Læs mere

DSOG’s Konsortium for multicenterstudier indenfor gynækologi og obstetrik (DO-iT) søger nye styregruppemedlemmer

DSOG’s Konsortium for multicenterstudier indenfor gynækologi og obstetrik har til formål at skabe rammer for og facilitere igangsættelse og gennemførelse af nationale multicenterstudier inden for gynækologi og obstetrik. Konsortiet fungerer som rådgivende organ for multicenterstudier; og fokus vil i den kommende tid især være på at arbejde med platformsforsøg til gavn for alle afdelinger i Danmark, uanset størrelse.

Styregruppens opgaver er bl.a.:

-       At vurdere studieprotokoller for multicenterstudier og optimere dem.

-       At hjælpe med kontakt til de enkelte afdelinger mhp. koordinering.

-       At promovere multicenterstudier.

Indsend en motiveret ansøgning (maks. 1 A4-ark) samt kortfattet CV (maks. 1-2 sider) senest den 21/5 2024 til: julie.glavind@clin.au.dk   

Læs mere