Nye guidelinegrupper til Gynækologisk guidelinemøde 2024

Akut abnorm uterin blødning (Ny): Tovholder: Pia Damgaard Colding, pidc@rn.dk 

Deadline for tilmelding til tovholder 1. november 

 Husk første metodekursus i guidelinearbejde søndag den 19. november

Læs mere

Ny Associate Editor ved Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica (AOGS)

Pr. 1.Januar 2023 har vi brug for en ny dansk Associate Editor ved Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica (AOGS)

AOGS er inde i en meget positiv udvikling med et stigende antal tilsendte manuskripter og en stigende impact factor (2022 IF = 4.3).

Som Associate Editor får du hvert år tilsendt godt 30 manuskripter til vurdering og skal stå for udpegning af reviewers (peer review).

Akademiske kvalifikationer er en forudsætning for ansættelse.

Som redaktør skal du være speciallæge i obstetrik og gynækologi og have en ph.d.-grad. Redaktionsarbejdet giver erfaring og indblik i videnskabeligt publikationsarbejde og er akademisk meritterende.

For at sikre en så bred faglig repræsentation i den samlede nordiske redaktionsgruppe vil en ansøger med særlig erfaring indenfor obstetrik/perinatologi blive foretrukket denne gang.

Motiveret ansøgning inkl. relevant CV bedes sendt til DSOG’s webmaster på webmaster@dsog.dk inden d. 7. december 2023.

Læs mere

Vi søger ny delkursusleder til det specialespecifikke kursus ”Gynækologisk endokrinologi”.

Vi søger ny delkursusleder til det specialespecifikke kursus ”Gynækologisk endokrinologi”.

Ansvarsområde: Planlægning, afvikling og evaluering af det specialespecifikke teoretiske kursus ”gynækologisk endokrinologi”. Løbende justering af kurset i forhold til indhold, metode og pædagogik.

I målbeskrivelsen står følgende om det teoretiske kursus i gynækologisk endokrinologi: Deltagerne skal efter endt kursus kunne redegøre for fysiologi, patofysiologi, epidemiologi, social og sexologisk betydning for forstyrrelser i hypofyse-gonade aksen; adoloscens gynækologi; udredning, rådgivning, behandling og kontrol af patienter fra menarche til menopause med abnorm uterin blødning (primært medicinsk behandling); PCOS og hyperandrogenisme; antikonception; klimakteriets fysiologi og symptomatologi; hormonterapi omkring menopausen; præmatur menopause; osteoporose; ; inflammatoriske tilstande i kvindelige genitalia - især vaginoser Varighed: 3 dage – 18 forelæsningstimer + introduktion og diskussioner

Start: Første kursus som delkursusleder er juni 2024.

I den motiverede ansøgning vil vi – udover din motivation for at søge stillingen – også gerne høre lidt om, hvad du mener at kunne tilføre kurset.

Motiveret ansøgning inkl. CV mailes til formand for Uddannelsesudvalget, Anne Gamst

Ansøgningsfrist: 15. november 2023.

Læs mere

Sundhedsfaglige aspekter forbundet med at ændre grænsen for den fri abort - Sundhedsstyrelsen

Notatet vedr. sundhedsfaglige aspekter forbundet med at hæve abortgrænsen er nu blevet offentliggjort og ligger på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her: Sundhedsfaglige aspekter forbundet med at ændre grænsen for den fri abort - Sundhedsstyrelsen. I nærværende notat gennemgås gældende lovgivning, praksis og anvendt teknologi i forbindelse med abort på forskellige tidspunkter i graviditeten.

Læs mere

Gynækologisk Guidelinemøde 2023 - husk tilmeldingsfrist 15. september kl 23

Kom og bliv opdateret på den seneste evidensbaserede viden indenfor gynækologiske emner, nyd kulinariske oplevelser og dans til den lyse morgen.

Vi glæder os til at se både nye medlemmer af DSOG og Jer med mere erfaring!

Tilmelding foregår via Safeticket. Tilmeldingen lukker kl 23 den 15/9.

Husk at angive om du ønsker at dele værelse og med hvem du ønsker at dele værelse med. Angiv også evt. allergier i kommentarfeltet.

Program

Læs mere

DSOG medlemsmøde om abort d. 15. september, Rigshospitalet

Diskussionen om abortgrænsen er genåbnet I dag laver vi aborter op til 22. uge - fra uge 12-22 efter tilladelse fra et regionalt abortsamråd. Skal grænsen for fri abort flyttes? Hvad taler for og hvad taler imod? Og hvor skal grænsen ligge? Skal vi fortsat have et abortsamråd? Meningerne er delte - både i samfundet men også i vores faglige selskab.
Bestyrelsen har derfor besluttet at afholde et debatmøde OBS! KUN FOR DSOG MEDLEMMER

Program
Tilmelding

Læs mere

Information om midlertidigt tilbud om vaccination mod kighoste til gravide

Pr. 1. august 2023 indføres et nyt midlertidigt vaccinationsprogram mod kighoste til gravide. Det sker, da der på nuværende tidspunkt ses en stigning i antallet af kighostetilfælde i Danmark. Der har tidligere været et midlertidigt tilbud om vaccination mod kighoste til gravide i Danmark, som blev indført i november 2019 på baggrund af en kighosteepidemi. Dette tilbud udløb den 31. marts 2023 efter flere forlængelser på et tidspunkt, hvor der gennem en længere periode havde været meget lav forekomst af kighoste i Danmark.

Det midlertidige program gælder til og med den 31. december 2023. Det er forventningen, at der på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefaling indføres et permanent tilbud om kighostevaccination til alle gravide for at beskytte spædbørn under 3 måneder mod kighoste. Indenrigs- og Sundhedsministeriet søger at tilvejebringe finansiering til et permanent tilbud om vaccination af gravide mod kighoste for 2024 og frem.

Læs mere