Hermed en opdateret 12. version af COVID-guideline og graviditet.
Opdateringen indeholder:
Nyeste publicerede danske data vedr. COVID og graviditet.
Sundhedsstyrelsens opdaterede vejledning vedr vaccination, herunder at gravide anbefales booster-vaccination fortsat i alle trimestre.
Opdaterede vejledning vedr. medicinsk behandling af gravide med COVID.
Justering ifht. anbefalinger vedrørende analgesi og COVID.
Find vejledningen her
Læs mere
I januar 2022 overgik vores nordiske tidsskrift AOGS til fuld Open Access (ikke hybrid). Dette betyder, at alle accepterede manuskripter fremadrettet skal betale en publikationsafgift (APC). I Sverige, Norge og Finland har man lavet en national finansieringsaftale, som betyder, at der ydes tilskud fra en dedikeret pulje. Dette er desværre ikke tilfældet i Danmark og Island. Da DSOG-medlemmer yder en betydelig indsats i forhold til tidsskiftet, og leverer forskning af høj kvalitet, besluttede NFOG i foråret at støtte publikationer fra Danmark og Island. DSOG-medlemmer, der arbejder i Danmark, kunne anmode om 50% APC-godtgørelse fra NFOG, hvis der ikke blev ydet støtte til publikation andetsteds fra. Der er afsat en betydelig mængde penge til dette, men kun ganske få har haft behovet. NFOG har derfor besluttet, at der vil være mulighed for fuld dækning, fra nu og i hele 2023 (eller indtil puljen er tom). Kontakt venligst AOGS-redaktionen susana.benedet@gu.se for mere information eller anmodning om dækning.
Læs mere
DSOG har i samarbejde DBCG (genetisk, radiologisk og kirurgisk udvalg) og personer i øget risiko for at udvikle bryst- og æggestokkræft udviklet en hjemmeside med støtte fra Kræftens Bekæmpelse. Hjemmesiden er udviklet med henblik på at støtte personer, der er i øget risiko for at udvikle bryst- og æggestokkræft, til at træffe de beslutninger, der er rigtige for dem.
Find hjemmesiden her www.arvelig-risiko.auh.dk
Stort tak til Kresten Rubeck og Pernille Ravn som har repræsenteret DSOG i dette vigtige arbejde.
Læs mere
Ifm. den ekstraordinære generalforsamling til DSOG’s Efterårsmøde ønsker DSOGs bestyrelse at fremsætte følgende 2 ændringsforslag til DSOG’s vedtægter:
§ 8, punkt 3: Sætningen: ”Beretninger fra stående udvalg.”
Ændres til: ”Beretninger fra stående udvalg og arbejdsgrupper.”
§ 25. DSOG er tilsluttet UEMS´s gynækologiske sektion /EBCOG (European Board and College of Obstetricians and Gynecologists.) DSOG’s bestyrelse udpeger to medlemmer til EBCOG’s repræsentantskab, som også repræsenterer DSOG i UEMS’s gynækologiske sektion. Repræsentanterne udpeges blandt selskabets speciallæger. Det ene medlem udpeges efter indstilling fra Danske Fødsels- og Kvindelægers Organisation. Repræsentanterne udpeges for 4 år og kan udpeges i højst to på hinanden følgende fireårige perioder.
Følgende sætning foreslås slettet Det ene medlem udpeges efter indstilling fra Danske Fødsels- og Kvindelægers Organisation. Dette er efter aftale med Danske Fødsels- og Kvindelægers Organisation (DFKO).
Læs mere
Tamoxifen (revision): Tovholder Kresten Rubeck Petersen krp@tdcadsl.dk
Abortus imminens (NY): Tovholdere: Jesper Friis Petersen og Tanja Hartwig jesper.friis.petersen@regionh.dk
Minihysteroskopi (revision): Tovholder Micha Bank Hornstrup micha@bankhornstrup.dk
Adhærenceprofylakse (revision): Tovholder Märta Fink Topsøe maertaktj@gmail.com
Frist for tilmelding til guidelines er 3. november 2022
Husk at reservere søndag den 13. november til metodekursus om PICO
Læs mere
DSOG’s kodeudvalg har revideret den obstetriske kodevejledning, som nu er i nyt format.
Der er lavet en masse ændringer og blandt andet tilføjet indholdsfortegnelse. Find kodevejledningen her
Sæt x i kalenderen onsdag d. 15. marts 2023 til nationalt kodemøde på Rigshospitalet. Nærmere information følger.
Læs mere
Refusionsanmodninger inklusiv billede dokumentation af udgifter modtages kun i én samlet PDF fil. Husk derfor at gemme refusionsanmodninger lavet i Excel eller Word i PDF format.
Links til at samle dokumenter i én PDF fil:
PC: https://www.adobe.com/dk/acrobat/online/merge-pdf.html
MAC: Kombiner PDF-dokumenter i Billedfremviser på Mac - Apple-support (DK)
OBS ! DSOG’s kasserer varetager refusioner to gange om måneden
Læs mere
DSOG’s Obstetrisk guideline styregruppe og DSOG’s bestyrelse (repræsenteret ved formand, næstformand og formand for EFU) var den 13/10 af næstformand Tim Draycott inviteret til RCOG’s domicil i London. Formålet med mødet var at diskutere principper for udvikling af guidelines i hhv. UK og DK. Derudover var der fokus på patientinformationer. Vi skulle inspireres og finde mulige måder at støtte og hjælpe hinanden.
RCOG har et stort imponerende set-up med bibliotekarer, sekretærer og patientfokusgrupper. Lægerne, der indgår i guidelineudarbejdelsen, laver arbejdet i fritiden - som i Danmark.
RCOG var behørigt imponerede over vores relativt hurtige proces i udarbejdelse af guidelines, samt den måde der sikres inddragelse og implementering ved bredest muligt repræsentation - både i guidelinegrupperne og til møderne.
RCOG er i gennemsnit 3 år om at producere deres, hvilket gøres af en mindre selekteret gruppe af læger, og der er flere høringsfaser.
Besøget var starten på et forhåbentligt frugtbart samarbejde.
Læs mere
Ledig gynækologplads i DGCG’s Ovariecancergruppe udbydes hermed. Interesserede gynækologer bedes senest 16. jan. 2023 sende ansøgning til DGCGs formand Mikkel Rosendahl: mikkel.rosendahl@regionh.dk
Bestyrelsen vil umiddelbart efter fristens udløb udpege et nyt medlem til gruppen.
Læs mere
Den røde tråd i år er ”Overgange - en krop og et liv i forandring” om transition og forandringer i kroppen og gennem livet - fra vugge til menopause. Vi skal høre om transitionen fra foster til nyfødt og tiden omkring fødslen, og blive klogere på bækkenbunden før og efter samme begivenhed, og hvordan vi kan udrede og afhjælpe, når sex gør ondt. Efter frokost kommer et indlæg om, hvordan lægerollen har bevæget sig fra romanbladets romantiske forestillinger om Dr. Frank til år 2022, hvor Dr. Google og ”hestenettet” står klar med kreative bud på diagnose og behandling. Vi får også på et mere nuanceret og positivt syn på menopausen, og bagefter byder vi på en spændende debatsession med fokus på hormonspiralen, der som bekendt blev udviklet til behandling af blødningsproblemer, men er blevet en yndet og udbredt præventionsmetode. Vi skal også høre om, hvordan vi kan hjælpe vores unge ptt. trygt og godt fra børneambulatoriet til et voksen gynækologisk ambulatorie, og som afslutning vil vi blive klogere på kønsidentitet og transition - og hvad hvis man fortryder kønsskiftet?
Emnerne favner som sædvanligt bredt og tværfagligt, og vi håber at se jer alle, både gynækologer, obstetrikere og praktiserende speciallæger til en spændende dag; som rundes af med vores traditionsrige middag og fest i Domus Medica.
Efterårsmødet afholdes i et samarbejde mellem FYGO og Efteruddannelsesudvalget.
Se programmet her, køb billet her. Læs betingelserne for billetkøb på Efterårsmødets side
Læs mere