Tillykke til Linn Arendt, læge, PhD, Aarhus Universitetshospital, som af Styregruppen for Forskningstræning og Undervisningsudvalget er udpeget som ny delkursusleder til forskningstræningskursus 1 og 2: Studiedesigns og Forskningspraksis.
Linn Arendt overtager posten efter Rikke Guldberg Sørensen. Vi takker for Rikkes indsats og ser frem til det kommende samarbejde med Linn
Læs mere
Professor, overlæge, ph.d. Ulrik Schiøler Kesmodel samt jordemoder, MPH, ph.d. Mette Juhl har medvirket i udsendelsen “Sygt nok” omhandlende “Fødsel i mediernes søgelys”. Tak til Ulrik og Mette for deres bidrag og sobre tone i debatten om fødeområdet. Udsendelsen kan lyttes her
Læs mere
Den 11. marts 2021 har multicenter konsortiet under DSOG arrangeret et dagsmøde, der skal være startskud til at udforme, inspirere konsortiets arbejde og facilitere ledelsesmæssig samarbejde. På grund af COVID-19 er dette konverteret til et virtuelt møde. Brugerbetalingen er fjernet og da det bliver til en virtuel løsning, kan flere deltage.
Link https://ucph-ku.zoom.us/j/69508830999
Se det spændende programmet her
Læs mere
Kære alle medlemmer
I forbindelse med den pågående debat, som især har udspillet sig på de sociale medier, har flere af jer spurgt ind til DSOG’s rolle og ønske mere synlighed. Der er en lille gruppe af debatører, der fylder rigtig meget specielt på SOMe, og belært af tidligere erfaringer har vi valgt en strategi med IKKE at tage diskussionen på de sociale medier.
Der pågår et stort arbejde med kontakter til journalister mm, og vi arbejder hårdt på “ bagscenen” med møder med politikere. Derudover er vi i meget tæt dialog med Jordemoderforeningen og Jordemoderfagligt selskab om de enkelte emner, der fylder rigtig meget i debatten.
Vi sætter meget stor pris på de er jer der blander jer i debatten offentligt og vil opfordre jer til at fortsætte med den sobre og fagligt/saglige tone I holder trods diverse provokationer.
I er fortsat altid meget velkomne til at kontakte os med kommentarer og forslag.
Mvh
Lise Lotte og Annemette
Læs mere
Alle 21 danske fødeafdelinger har indberettet oplysninger på alle gravide med verificeret COVID-19 infektion til en fælles database.
Inklusionskriterierne er en kombination af bekræftet graviditet og en verificeret COVID-19 test i inklusionsperioden.
Rapporten kan læses her
Læs mere
En gruppe forskere har søsat et nationalt randomiseret multicenterstudie. Studiet skal undersøge effekten på sectio-raten af igangsættelse i GA 39 sammenlignet med at afvente efter vanlige retningslinier blandt gravide med prægravid BMI på ≥30. Vi forventer at skulle inkludere 1900 kvinder.
Titlen på projektet er “When to Induce for OverWeight?” (WINDOW)
Protokol samt andre projektrelaterede oplysninger kan findes på hjemmesiden www.windowstudiet.dk.
I løbet af 2021 forventer forskerne bag WINDOW studiet at have været i kontakt med alle landets fødeafdelinger, der har en tilknyttet børneafdeling, med ønsket om at starte inklusion.
Vi håber, I vil tage godt imod studiet!
Mvh
Forskningsgruppen
Læs mere
Der søges en repræsentant (speciallæge i gynækologi og obstetrik) til arbejdsgruppen i projekt om beslutningsstøtteværktøj til kvinder med genetisk disposition til brystkræft i samarbejde DBCG (Danish Breast Cancer Group). Formålet med projektet er at understøtte og udvikle beslutningsstøtte-værktøj til kvinder med høj risiko for brystkræft i de valg, de skal foretage mellem risikoreducerende mastektomi og regelmæssige billeddiagnostiske undersøgelser. Da en stor del af disse kvinder er BRCA-positive, har de også en øget risiko for ovariecancer. Beslutningsproces vedr. risiko for gynækologisk cancer indgår ikke i projektet.
Læs forslag til kommisorium her
Kort ansøgning inkl. CV skal sendes til webmaster@dsog.dk senest 15. februar 2021
Læs mere
Fremover vil halvdelen af alle kvinder i alderen 30-59 år blive tilbudt en screening for livmoderhalskræft, der er baseret på en undersøgelse for HPV. Den anden halvdel af kvinderne i aldersgruppen vil fortsat få tilbudt en screening baseret på undersøgelse for celleforandringer. Der er således tale om differentieret screening. Screeningsprogrammet ser nu således ud
23-29 år: alm cytologisk screening hvert 3. år
30-59 år: kvinder født på ulige datoer screenes hvert 5. år for HPV; kvinder født på lige datoer screenes for cytologi hvert 3. år indtil 49 og herefter hvert 5. år
60-64: kvinder screenes for HPV.
Læs mere her
Læs mere
På vegne af DSOG’s bestyrelse vil vi hermed indbyde medlemmer af DSOG, der i løbet af det forgangne år har forsvaret og erhvervet sig grad af Ph.d. eller Dr.med., til at deltage i DSOG’s Årsmøde, fredag d. 16. april 2021. Der vil blive mulighed for en kort præsentation af projektet, hvorefter det bedste oplæg vil blive kåret. For tilmelding, kontakt formand for FYGO Sarah Berg pr. mail sawah.da.berg@gmail.com senest d. 21. marts 2021.
Læs mere
Så er det tid til at indstille personer til Niels Jørgen Sechers Ærespris.
Prisen uddeles til en person, der har haft en helt særlig betydning for dansk obstetrik og gynækologi. En person, der ved fagligt, videnskabeligt eller organisatorisk engagement, har haft en helt særlig betydning for fagets udvikling, og som ved sit personlige virke har bidraget positivt til at fremme faget til gavn og glæde for patienter såvel som kolleger.
Indstillingen skal tilgå DSOG’s webmaster, Malou Barbosa, senest d. 7. marts 2021.
Læs mere