Guidelinegrupper 2025
Antenatal steroid, revision.
Sårbare gravide, revision.
Hjertesygdomme, revision.
Trombocytopeni, revision.
Truende for tidlig fødsel, revision.
Retineret væv, revision.
Parvovirus, revision. Fælles Føto.
Tilmelding
Tilmelding til tovholder(e) seneste 20.2.2024. Tovholder(e) melder tilbage, om du har fået plads i gruppen senest 25.2.
Læs mere
Der skal findes tre repræsentanter til et bedømmelsesudvalg i Vælg Klogt. Repræsentanterne skal være en del af et bedømmelsesudvalg, der sammen med tre repræsentanter fra Danske Patienters medlemsforeninger skal bidrage til udvælgelsen af fremtidige Vælg Klogt anbefalinger.
Din rolle som repræsentant
Som repræsentant i bedømmelsesudvalget skal du være i stand til at anlægge et bredt perspektiv, der strækker sig ud over dit eget faglige specialeområde. Du skal som en del af bedømmelsesudvalget vurdere en række udvalgte anbefalingsforslag ud fra deres relevans og indvirkning. Forslagets relevans udgør en samlet vurdering af hvor betydningsfuldt og væsentligt emnet er. Forslagetsindvirkning er en vurdering af de sundhedsfaglige og patientmæssige gevinster, som anbefalingen kan få på henholdsvis klinisk praksis og patienternes kontakt med sundhedsvæsenet. Efter denne bedømmelse skal styregruppen i Vælg Klogt godkende de endelige anbefalingsforslag.
Vil I bidrage?
Hvis du ønsker at stille op som repræsentant til bedømmelsesudvalget i Vælg Klogt, skal du give besked Lene Kristensen,lkr@dadl.dk senest d. 6. februar 2024. Deltagelse i bedømmelsesudvalget forudsætter en udfyldt habilitetserklæring
Læs mere
Møde: Platformsforsøg i gynækologi og obstetrik i Danmark – ideer til nye veje i forskningen
Arrangører: Dansk konsortium for multicenterstudier inden for gynækologi og obstetrik (DO-iT) & Professorkollegiet (DSOG)
Tid: Fredag d. 22. marts 2024 kl. 9.30-15.00
Sted: Odense Universitetshospital
Målgruppe: Ledere, klinikere, forskere og andre beslutningstagere
Se programmet her
Læs mere
På vegne af DSOGs bestyrelse vil vi hermed indbyde medlemmer af DSOG, der i løbet af de to forgangne år har forsvaret og erhvervet sig grad af Ph.d. eller Dr.med., til at deltage i DSOG’s Forårsmøde og generalforsamling, fredag d. 12.april 2024. Der vil blive anledning til en kort præsentation af projektet, hvorefter vi vil kåre det bedste oplæg. Der er afsat en time i programmet til seancen og vi regner derfor med maksimalt at kunne udvælge 10 ansøgere med oplæg af 5 min varighed. Udvælgelsen vil blive foretaget af FYGO’s bestyrelse.
For tilmelding, kontakt Paul Axelsson pr. mail paulbryde@gmail.com senest d. 1 marts 2024.
Niels Klarskov, Videnskabelig sekretær, DSOG og Paul Axelsson, FYGO’s bestyrelse
Læs mere
Så er udkastene til årets guidelines lagt op til gennemlæsning før obstetrisk guidelinemøde løber af stabelen d. 18.-20. januar. Guidelines og program kan findes her.
Stort tak til alle guidelinegrupper, tovholdere samt Sandbjerg styregruppe og organisationskomité for jeres store arbejde.
Vel mødt til årets obstetriske guidelinemøde.
Læs mere
Medicin.dk søger en ny forfatter til afsnittet om infektioner i vagina.
Honorar og opgavens omfang
Den ny referent
Baggrund:
Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) og Medicin.dk har en mangeårig aftale om, at de lægevidenskabelige specialeselskaber udpeger forfattere og referenter til Medicin.dk. På den måde sikres den højeste faglighed og neutralitet, som et opslagsværk som Medicin.dk kræver.
Medicin.dk har mere end 8 mio. sidevisninger om måneden - et tal som er fortsat stigende.
Habilitet
Det forventes, at udpegede forfattere og referenter overholder gængse habilitetskriterier.
Deadline
26.januar 2024
Ansøgning
Kort ansøgning inkl. CV sendes til webmaster@dsog.dk
Læs mere om arbejdet her
http://pro.medicin.dk/Artikler/Artikel/52
http://pro.medicin.dk/Artikler/Artikel/53#a000
Læs mere
Niels Jørgen Sechers Ærespris er blevet oprettet i 2017 for at ære en person i DSOG, der gennem et langt virke inden for Obstetrik og Gynækologi, har haft en helt særlig betydning for fagets udvikling.
Tildelingskriterier:
Prisen uddeles til en person, der har haft en helt særlig betydning for dansk obstetrik og gynækologi. En person, der ved fagligt, videnskabeligt eller organisatorisk engagement, har haft en helt særlig betydning for fagets udvikling, og som ved sit personlige virke har bidraget positivt til at fremme faget til gavn og glæde for patienter såvel som kolleger.
Uddeling:
Uddeles én gang årligt til DSOG’s Årsmøde. Med prisen følger et beløb på 10.000 kr.Indstillingen skal tilgå DSOG’s webmaster, Malou Barbosa, senest d. 1. april 2024. Indstillingen skal være begrundet og indeholde en beskrivelse af den indstilledes betydning for specialet.
Bedømmelseskomite:
Formanden for DSOG’s bestyrelse og DSOG’s videnskabelige sekretær.
Læs mere
21. november 2023 samledes jordemødre, obstetrikere, psykiatere, sygeplejersker, socialrådgivere, psykologer, sundhedsplejersker og andre fagfolk fra Region Hovedstaden og andre Regioner, for at sætte fagligt fokus på psykiske sygdomme hos gravide og barslende kvinder.
Det store auditorium på Herlev Hospitalet var helt fyldt med entusiastiske deltagere, der bidrog i høj grad til den store succes dagen havde. Præsentationer med stor faglighed og aktive diskussioner var med til at bekræfte, at der er stort behov for vidensdeling og udvikling af samarbejdet på tværs af specialer og sektorer. Vi ønsker alle at være med til at skabe gode og sammenhængende forløb, så den gravide, det nyfødte barn og hele familien hjælpes rigtig godt fra start.
Det Regionale Faglige Symposium om Perinatal Psykiatri var arrangeret af de teams i Region Hovedstaden, der arbejder med sårbare og udsatte gravide, samt psykiatrien i regionen.
TAK til alle deltagere, oplægsholdere og arrangører for en meget spændende og faglig dag.
Læs mere
Adskillige mennesker døjer med urininkontinens hver dag. Mange går en stor bue uden om trampolinen, andre skipper løbeturen, mens nogen helt bliver hjemme af frygt for, at det skal ende med en våd plet på bukserne, på en bekendts sofa eller på gulvet i supermarkedet. Og så er der lugten…
Op mod hver anden danske kvinde har urininkontinens i en eller anden form. Og mændene er også ramt. Når man tænker på, hvor almindelig en tilstand urininkontinens er, fylder det alt for lidt i samfundsdebatten og samtalen omkring spisebordene.
Lad os ændre på det sammen. Vi inviterer jer indenfor bag Østre Gasværks ikoniske mure til en aften om tis og tabu.
Søren Brostrøm er vært for aftenens arrangement, der vil byde på både en humoristisk og mangfoldig talk om tis de gale steder ved Line Jensen (@linejensen_illu) og Sebastian Lynggaard (@herligesvend) samt den awardvindende musical Urinetown: The musical.
Billetterne bliver sat til salg offentligt den 16. januar, men som DSOG medlem har du mulighed for at købe billet før. Hvis du ønsker at deltage, kontakt webmaster@dsog.dk
Stort tak til Louis-Hansen Fonden, Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi og K. Vinders Fond, som har støttet arrangementet finansielt og sikret dets gennemførlighed.
Mange hilsner,
Læge og forsker Karen Ruben Husby og kulturformidler Lærke Skærlund, initiativtagere til Tis og tabu på Østre Gasværk
Læs mere
Ny delkursusleder til det specialespecifikke kursus i Gynækologisk endokrinologi
Anne-Mette Bay Bjørn stopper som delkursusleder i u kurset gynækologisk endokrinologi. Tak til Anne-Mette for indsatsen!! Ny delkursusleder – sammen med Anette Tønnes Pedersen fra RH – er Mette Petri Lauritsen, som pr. 1.2. 2024 tiltræder en stilling som overlæge på OUH. Mette har i sin nuværende ansættelse på Hvidovre Hospital subspeciale i gynækologisk endokrinologi og fertilitet og særlig erfaring med udredning og behandling af blødningsforstyrrelser, PCOS, POI og PMS. Udover en ph.d.-afhandling har Mette bidraget til flere publikationer og lærebogskapitler og til en revision af de internationale diagnostiske kriterier for PCOS. Vi glæder os til samarbejdet med Mette,
Lars Alling Møller, Hovedkursusleder & Uddannelsesudvalget, DSOG
Læs mere