Styrelsen for Patientsikkerhed; Visitation og Sagkyndige søger en intern sagkyndig speciallæge i gynækologi og obstetrik til vores afdeling i Aarhus

Interesserer du dig for patientsikkerhed, klagesager og vil du være med til at skabe læring? Trives du med afvekslende og udfordrende opgaver. Vil du være en del af et sundhedsfagligt team, hvor du regelmæssigt møder op i vores afdeling i Aarhus og hjælper vores jurister med sundhedsfaglige spørgsmål. Så er du måske vores nye kollega i ”Visitation og Sagkyndige”.

Du finder hele jobopslaget vores hjemmeside. Du er velkommen til at høre mere om jobbet ved at ringe til oversygeplejerske Trine Riis på telefon: 7222 9055 eller skriv på mail: trri@patientombuddet.dk eller til kontorchef og overlægeTorben Hærslev på telefon: 7222 9050 eller skriv på mail: torh@patientombuddet.dk.   

Ansøgningsfrist: torsdag den 18. september 2017. 

Læs mere

Associate Editor for Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica

I overensstemmelse med NFOGs vedtægter er der brug for en ny dansk Associate Editor ved  Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica (AOGS) pr. 1. oktober 2017.

Redaktionen består af Chief Editor, Assistant Chief Editor, en redaktionssekretær (Editorial Manager) og 14 nationale redaktører, hvoraf 3 udpeges af DSOG. Udpegningerne sker for 4 år ad gangen med mulighed til forlængelse i yderligere 2 x 2 år, dvs. i maximalt 8 år.  AOGS er inde i en meget positiv udvikling med et stigende antal tilsendte manuskripter og en stigende impact factor.

Læs hele jobopslaget herunder...

Læs mere

Konference om spædbarnsdød og familier i sorg

Onsdag den 6. september 2017 kl. 9.30 – 16.00
Rigshospitalet, København

Hvordan hjælper vi forældrene bedst muligt i deres sorg?
Ud fra nyeste forskning og praksisviden belyser vi forskellige aspekter af sorgen efter at have mistet et spædbarn. Fokus vil være på at mindske risikoen for komplicerede sorgreaktioner samt at støtte/sikre tilknytningen til kommende børn.

Se fuldt program herunder...

Læs mere

Behov for guidelines for ekstremt tidligt fødte

Pressen har lige nu fokus på behandling af børn født før uge 24, foranlediget af et guideline samarbejde mellem neonatologer og obstetrikkere. Emnet behandles indgående på næste obstetriske guidelinemøde i januar 2018. Vi opfordrer til at man tager hul på de nødvendige etiske, faglige og økonomiske diskussioner allerede nu. 

Læger: Behov for retningslinjer for ekstremt tidligt fødte (DR indslag, 25. juli 2017)
Læger vil forsøge at redde flere tidligt fødte (TV2 indslag, 26. juli 2017)

Læs mere

Søges: Ny delkursusleder til forskningstræningskursus 3: Evidens.

Kurset er det 3. af de 4 kurser, der indgår i den teoretiske del forskningstræningen i hoveduddannelsen. Det er et 3 dages internat kursus. Det er bygget op om praktisk anvendelse af evidensbaseret medicin og indeholder teoretisk gennemgang af emner som PICO, evidens hierarki , systematisk review og meta-analyser, GRADE, evaluering af test og prædiktions modeller i gynækologi og obstetrik. Kurset er interaktivt med en blanding af teori og refleksion, diskussion og gruppearbejde. Til stillingen søges en forsknings- og undervisningsaktiv speciallæge i gynækologi og obstetrik, der sammen med de 2nuværende del-kursusledere skal stå for planlægning, afholdelse og evaluering af kurset fremover. Ansøgeren med forsknings- og undervisningserfaring indenfor områdetvil blive fortrukket.

Ansøgning bedes sendt til Annemette W Lykkeboawl@dadlnet.dk senest d.15. august 2017.

Læs mere

Impact Factor of Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica

We are pleased to let you know that the Impact Factor of Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica has reached 2.480, which is our highest ever!

AOGS publishes original research articles commentaries and reviews on all aspects of women’s health from around the globe. Recently we published a special issue on Endometriosis and its Impact on Fertilityand we have started monthly Journal Club presentations on selected articles which can be downloaded from: http://obgyn.onlinelibrary.wiley.com/hub/journal/10.1111/(ISSN)1600-0412/ . 

The Editors of AOGS are particularly grateful to the authors and reviewers who have contributed to the increasing visibility and impact of our Journal. We hope you will consider us for you next submission!

Best regards

Ganesh Acharya
Chief Editor

Læs mere

DSOG støtter ikke oprettelsen af fødeklinikker

Regionsrådsformand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, har i dag på sin Facebook profil postet følgende: "Derfor foreslår Socialdemokratiet nu i Region Hovedstaden, at vi som et pilotforsøg opretter 1-2 fødeklinikker i regionen, der ledes af jordemødre - for at tage presset af de nuværende fødeafdelinger, give flere valgmuligheder for de fødende og give jordemødrene mulighed for at rotere mellem det travle liv på fødegangene og i en klinik med fødsler med sunde og raske kvinder." 

I DSOG ser vi med stor bekymring på denne udmelding. Det er efter vores opfattelse en noget ensidig og unuanceret holdning til fødeklinikker. Vi savner, at Sophie Hæstorp Andersen også havde drøftet dette med de danske fødselslæger:

Ethvert barn er er håb for fremtiden, det gælder børn af raske og syge gravide. Derfor skal der være ressourcer til alle gravide, uanset om man er rask og ressourcestærk, eller har en sygdom, der kan besværliggøre graviditet og fødsel. 

Det er korrekt og glædeligt at fødselstallet stiger. Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi ser dog et samtidig et stigende pres på fødselslæger, jordemødre og andet personale på fødeafdelingerne i Danmark. Afledt heraf er gravide kommet i klemme og har oplevet stressede forløb, og det er helt uacceptabelt. 

Løsningen er dog ikke at bruge flere ressourcer på de raske på bekostning af de syge og svage gravide, og det vil desværre være konsekvensen af forslaget om fødeklinikker. Fødeklinikker vil ikke tage presset af de nuværende fødeafdelinger, men vil dræne afdelinger for resourcer og personale. Selv på fødeklinikker vil en del af de gravide have behov for hjælp fra specialuddannede jordemødre eller fødselslæger. Det betyder at ca. 25% af de gravide vil blive overflyttet til almindelige fødeafdelinger, hvor der skal stå jordemødre og læger klar. Det vil yderligere lægge pres på behandlingen af de gravide, der ikke er så heldige, at de er raske eller ressourcestærke. 

I stedet bør man bruge de ekstra ressourcer til at løfte de danske fødselsafdelinger, som har været blandt de bedste i verden, og give tryghed og ro til alle gravide.

Link til artikel i Berlingske om udmeldingen (21. juni 2017)

Læs mere

Dødsfald - Niels Jørgen Secher

Det er med stor sorg, at DSOG har modtaget meddelelse om, at overlæge og professor Niels Jørgen Secher er død efter længere tids sygdom.

Niels Jørgen Secher har gennem en lang karriere været en central del af dansk obstetrik og gynækologi og har haft en signifikant betydning for faget og kolleger i hele landet.

Læs hele mindeoret herunder...

Læs mere